Why you should love Aerohive

Buiten dat Aerohive bekend staat als een professioneel merk wat zorgt voor een super stabiele draadloze netwerk omgeving, heeft het nog veel meer in petto. Door de kracht van het controllerless systeem en het zeer uitgebreide beheerplatform genaamd Hivemanager.

De nieuwe versie, Hivemanger Next Generation van Aerohive, ziet er niet alleen qua look ’n feel erg fris uit maar is ook zeer flexibel en biedt enorm veel mogelijkheden.

Het grootste voordeel voor u als organisatie is dat u Aerohive kunt uitrollen naargelang het budget. U heeft slechts één access point en één licentie nodig om te kunnen starten. Waarbij u bij andere oplossingen reeds een zware en dure controller moet kopen. Hierbij moet u niet enkel rekening houden met de access points die u in de beginfase koopt maar ook met het totaal aantal access points die u ooit nodig zult hebben in de toekomst.

Aerohive hanteert ook het principe “what you see is what you get”, dit betekent dat alle functionaliteiten zijn inbegrepen in de prijs. Bij de concurrentie gaat u vaak extra betalen naarmate u gebruikt wilt gaan maken van extra features.

Aerohive beschikt over een enorme feature lijst, hieronder hebben wij de belangrijkste voor u uitgelicht.

Gebruikersprofielen: Bij Aerohive is het mogelijk om binnen hetzelfde draadloze netwerk (SSID) verschillende gebruikersgroepen te maken met verschillende rechten. Denk hierbij aan: vlans, bandbreedte, datalimiet, blokkeren applicaties (Netflix, Bittorrent,…), QOS, etc. U kan zelfs nog verder gaan differentiëren: per bedrijfstoestel of een eigen toestel, per locatie, per besturingssysteem, etc. Dit vormt echt één van de top features van Aerohive.

Definieer verschillende rechten op basis van gebruikersprofielen op één SSID

Private Pre-shared keys (PPSK): Aerohive biedt de mogelijkheid om per gebruiker een uniek wachtwoord aan te maken waar dan weer rechten aan zijn gekoppeld via de gebruikersprofielen binnen dezelfde SSID. Deze koppeling zorgt er ook voor dat de PPSK van Aerohive een stuk krachtiger is dan concurrentiële oplossingen en vormt daarmee dan ineens ook het enige merk op de markt die deze combinatie biedt.

Definieer een uniek wachtwoord per gebruiker zodat u makkelijk kunt monitoren.

Troubleshoot: De nieuwe Hivemanager Next Generation laat u niet alleen de problemen op het netwerk zien maar biedt u ook een oplossing aan voor dit probleem. Meestal worden problemen pas op een later tijdstip doorgegeven. Ook dit vormt geen probleem doordat je eenvoudig met de tijdsbalk terug kan gaan in de tijd om oudere problemen te analyseren.

troubleshoot

Monitoring: Doordat u via Radius of de PPSK exact weet wie op uw netwerk zit kan u makkelijk netwerk misbruik gaan detecteren. Ziet u dat er 90% van uw bandbreedte wordt opgeslorpt door Netflix kan u hier direct op ingrijpen. Standaard biedt Hivemanager heel wat vaste grafieken waardoor u heel snel inzicht krijgt in het verkeer op uw draadloos netwerk.

monitor

Grondplannen: U kan grondplannen gaan inladen van verschillende vestigingen, gebouwen en verdiepingen. Op deze plannen kan u dan weer de access points gaan plaatsen en aan de hand van heat maps kunt u zien hoe uw dekking in uw organisatie is. Ook zal het mogelijk zijn om info van deze access points op te vragen, te kijken waar devices of gebruikers zitten of laatst geconnecteerd waren. Altijd handig als u een toestel kwijt bent. U kan zelfs op basis van de locatie andere rechten gaan toekennen.

grondplannen

API’s: Er zijn ook API’s beschikbaar voor Aerohive wat programmeurs oneindig veel mogelijkheden biedt. Denk bijvoorbeeld aan de door ons ontwikkelde koppeling met Smartschool.

Controllerless: Zoals reeds gemeld heeft Aerohive geen controller nodig en zal er ook geen access point als controller fungeren. Dit maakt ook dat Aerohive het enige volledige controllerless systeem op de markt is. Hoe werkt Aerohive dan wel? Ze maken gebruik van een cloud beheerplatform waar u de configuratie, monitoring en troubleshooting kunt uitvoeren. Eenmaal u de configuratie gedaan heeft, pusht u de configuratie naar de access points. Vanaf dan werken alle access points samen en mag zelfs de verbinding naar de Hivemanager wegvallen. Bij Aerohive wordt het netwerk enkel sterker bij elke access point die wordt toegevoegd. Bij andere merken zal de controller enkel maar meer belast worden en als de controller uitvalt is het meestal gedaan met surfen.

Meerdere vestigingen: Hivemanger biedt een hele hoop mogelijkheden aan om op een eenvoudige manier verschillende vestigingen te gaan beheren, monitoren en troubleshooten. Dit alles via de cloud. Denk hierbij aan: verschillend configuraties/rechten op basis van locatie, geef administrators rechten tot het beheren van bepaalde locaties, etc.

meerdere_vestigingen

Integratie switchen: Het is ook mogelijk om Dell (n-serie) en Aerohive switchen te beheren vanuit de Hivemanager. Op deze manier heeft u een duidelijk zicht over het LAN en het WLAN.

integratie_switchen

Guest Management: U heeft verschillende mogelijkheden als het aankomt op Guest Management. U kan bezoekers zelf laten registreren via een formulier, u kan werken met Gastenpasjes of een open netwerk met acceptatie van algemene voorwaarden. Door de ingebouwde Firewalls zorgt u er eenvoudig voor dat de gasten enkel op internet kunnen en niet op uw intern netwerk.

Bovenstaande features zijn slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die Aerohive biedt. Deze oplossing is uiterst flexibel en geschikt voor een kleine tot een heel grote omgeving.

Graag meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek, een demo of een deelname aan één van onze Test Flights.

Posted in

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post