Colruyt gaat in zee met Complit Networks

Colruyt gaat in zee met Extreme Networks en Complit Networks

Colruyt Group heeft gekozen om hun WiFi oplossing van Extreme Networks voortaan te gaan beheren via de cloud versie van Extreme (Extremecloudiq). Alle supermarkten, distributiecentra en kantoren van de Colruyt Group in België, Luxemburg, Frankrijk en India worden voorzien van deze vernieuwende netwerkoplossing. Het zal Colruyt Group in staat stellen om de bedrijfsvoering en klantervaring te optimaliseren in winkels en distributiecentra. Complit Networks is al meer dan 1,5 jaar de vaste WiFi partner van Colruyt.

Colruyt Group heeft meer dan zeshonderd eigen winkels en levert voedingsmiddelen en andere artikelen aan ruim 580 onafhankelijke winkels. Het bedrijf heeft ook een sterke e-commerce-aanwezigheid in Europa en is eigenaar van onder meer OKay, Bio-Planet, Dats 24, DreamLand en DreamBaby.

De laatste tijd begon de onderneming tegen zijn maximale netwerkcapaciteit aan te lopen. Het bestaande netwerk bleek niet voldoende uitgerust te zijn om de opkomst van mobiele en connected devices en de uitbreiding van de activiteiten te ondersteunen en bood te weinig inzichten en locatiediensten, waarmee de winkels hun sales strategieën konden bouwen.

Colruyt koos voor Extreme om te migreren naar een robuuster en betrouwbaarder cloudbeheerd netwerk dat meer capaciteit biedt en zorgt voor meer inzicht en achtergrondinformatie. Het nieuwe netwerk wordt aangedreven door ExtremeCloud IQ en biedt draadloze connectiviteit voor medewerkers en klanten.

Jonas Dekkers, Co-Founder Complit Networks : “Wij zijn erg trots om een bedrijf als Colruyt Group te mogen voorzien van een nieuw netwerk dat volledige cloudgebaseerd is. Wij zijn ervan overtuigd dat het nieuwe netwerk zal bijdragen aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering door de vele extra inzichten die het hen zal opleveren.”

Markus Nispel, VP of Products, Cloud and International Markets bij Extreme Networks
“Colruyt is een grote speler in de zeer competitieve retailbranche, waar continu sprake is van innovatie en transitie. Succes in retail is vaak afhankelijk van een optimale klantervaring en continue operationele verbeteringen. Wij denken dat de combinatie van Wi-Fi 6 access points en ons ExtremeCloud IQ platform het geheime wapen is in het bieden van de prestaties, analyses en inzichten die nodig zijn om snelle en bepalende beslissingen te nemen en ervaringen te bieden.”

Wim Pletinckx, Head of IT Infrastructure, Colruyt Group
“Wij gebruiken al jaren de technologie van Extreme. Het intuïtieve cloudplatform gaat onze experts ondersteunen in het beheren van de draadloze omgeving en het bieden van een stabiele en goed presterende draadloze oplossing voor onze bedrijfsvoering.”

Er werden ruim 10.000 access points geïnstalleerd binnen al zijn winkels, kantoren en distributiecentra. Ze staan open voor elke gebruiker, van winkelmedewerker met een handheld device tot aan klanten met een smartphone. Het ExtremeCloud IQ-beheerplatform biedt nu inzicht in en analyses rond het netwerkgebruik. Hierdoor kan het bedrijf bepalen hoe het de bedrijfsvoering en klantervaring kan optimaliseren in winkels en distributiecentra.

Bron: Computable

Ook graag aan de slag met Extreme Networks? Neem contact met ons op.

Posted in ,

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post