Klantencase: SanoRice – Een partnerschap voor superieure Wi-Fi netwerken

In de dynamische wereld van voedselproductie speelt technologie een cruciale rol in de efficiëntie van dagelijkse operaties. SanoRice, ‘s werelds grootste private label producent van rijst-, maïs- en meergranenwafels, erkende de noodzaak voor een robuust en betrouwbaar Wi-Fi netwerk in hun vestigingen verspreid over Nederland, België, Polen en Italië..

De Uitdaging

SanoRice werd geconfronteerd met significante Wi-Fi problemen in hun magazijnen, waarbij medewerkers bijna dagelijks problemen ondervonden met het Wi-Fi bereik, vooral in het 5Ghz spectrum en bij het roamen tussen AP’s.

De Oplossing

Besluitvormingsproces: De keuze voor Complit Networks was gebaseerd op hun expertise in Wi-Fi netwerken. Na een zorgvuldige zoektocht en intake gesprekken, was het de gespecialiseerde kennis en het vermogen van Complit om complexe uitdagingen aan te pakken die doorslaggevend waren.

Implementatie: Complit Networks ontwikkelde een geoptimaliseerd netwerkdesign, inclusief extra AP’s, bi-directionele richtantennes, en nieuwe Wi-Fi controllers. De overstap naar Android terminals zorgde voor een betere integratie met het nieuwe netwerk.

Het Resultaat

De implementatie leidde tot een aanzienlijke verbetering in Wi-Fi prestaties, met een superieure dekking. En dit in al onze vestigingen!

Survey en Analyse

Grondige Analyse: Complit Networks’ expertise in het in kaart brengen van Wi-Fi netwerken was essentieel. Hun surveys brachten significante problemen aan het licht, zoals stoorzenders en andere problemen, die SanoRice zelf nooit had ontdekt. Met voor en na surveys verzekerde Complit zich van optimale dekking.

Toekomstvisie

De samenwerking tussen SanoRice en Complit Networks legt de basis voor een langdurige relatie, met grote waardering voor de goede communicatie en de uitgebreide Wi-Fi expertise. . Ik zou Complit zeer zeker aanbevelen om dergelijke trajecten te laten uitvoeren. 

Samenwerking met Facilitaire Partner

De externe partner (Tw Solutions) speelde een cruciale rol in de bekabeling en installatie, waarbij de voedselveiligheidsregels strikt werden nageleefd en de communicatie efficiënt verliep.

Quote van Marco Netten, ICT manager bij  SanoRice:

“Met de hulp van Complit Networks hebben we onze Wi-Fi netwerken professioneel kunnen inrichten, waardoor downtime bij het RF scannen tot het verleden behoort. Complit doet wat het zegt, en zegt wat het doet!”

Posted in

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post