Room Area Networks en waarom ze het antwoord vormen voor jouw zorg(instelling)

De netflix generatie maakt zijn opkomst in de zorginstellingen en zijn een goed werkende, veilige digitale omgeving gewend.

Trage WiFi? Slechte connectie? Deze zaken leiden al snel tot frustraties. Door de toenemende digitalisering kunnen we ons niet meer inbeelden dat we op een bepaald punt doorheen de dag niet snel kunnen appen naar onze familie of snel iets kunnen opzoeken, waar we ook zijn.

Een betrouwbare WiFi omgeving voor de bewoners in je zorginstelling is daarom een must. Met de toenemende verwachtingen en vraag naar digitalisering is het een meerwaarde voor een zorginstelling om ervoor te zorgen dat elke bewoner eenvoudig, veilig en snel gebruik kan maken van WiFi op zijn of haar kamer.

Hoe zorg je er nu voor dat jouw organisatie hierop voorbereid is?

Een Room Area Network is een private, betrouwbare WiFi omgeving voor elke kamer in je zorginstelling. Het concept bestaat eruit om een beveiligde WPA2- OF WPA3-gecodeerde verbindings”bel” aan te bieden voor elke kamer in je gebouw. Op die manier kan elke bewoner veilig verbinding maken en hun apparaten laten communiceren binnen hun kamer.

Wat zijn de voordelen? 

Elke bewoner kan eenvoudig met verschillende apparaten (denk maar aan tablet, smartphone, computers,…) verbinding maken met zijn eigen WiFi omgeving. Bovendien zorgt het ook voor security en privacy. Elke kamer heeft zijn eigen netwerk, dit voorkomt dus dat mensen rondom hier gebruik kunnen maken van hetzelfde netwerk. 

Het RAN is niet enkel beperkt tot de kamer van de bewoner. Hun apparaten zijn veilig verbonden en toegankelijk in het hele gebouw! Daarnaast moeten de bewoners geen aparte internetverbinding voorzien en de daarbij horende access points, wat zou zorgen voor interferentie met het WiFi netwerk van de organisatie.

Room Area Networks en waarom ze het antwoord vormen voor jouw zorg(instelling)

Benieuwd naar hoe we jouw zorginstelling kunnen helpen? Download dan onze WiFi Kickstart Gids voor de Zorg of neem contact met ons op en ontdek de voordelen van Room Area Networks eigenhandig!

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post