3D scan zorgt voor beter WiFi design en hogere ROI voor uw magazijn

3D scan van  Leica BLK2GO.

Om goede WiFi te implementeren in uw magazijn of productiehal, is er nood aan accurate grondplannen die de hele structuur van uw organisatie in kaart brengen. Elke machine, balk of paal die aanwezig is, moet in beeld gebracht worden om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen werken en uw organisatie te voorzien van kwalitatieve WiFi. 

In een snel veranderende omgeving zoals een magazijn of productiehal, is het niet altijd mogelijk om een gedetailleerd grondplan te verkrijgen. Denk aan stock die steeds verandert of machines in productie met verschillende afmetingen,…

Daarom zet Complit Networks de 3D scan in. Deze scan zorgt enerzijds voor gedetailleerde grondplannen en anderzijds zorgt de scan er ook voor dat we, wanneer dan ook, virtueel door het magazijn of de productiehal kunnen wandelen met de software en de gecapteerde beelden. Dit vergemakkelijkt het WiFi design-proces, de facilitaire werken én zorgt voor een kleinere foutenmarge – met een hogere ROI als gevolg.

Waarom zetten we de 3D scan in?

Slecht werkende WiFi? Dat is nefast voor elke organisatie, groot of klein. Maar we merken dat magazijnen en productiehallen hier nog achterlopen.

Om optimale WiFi-dekking te voorzien, is een Site Survey essentieel. Deze analyse onthult welke storende factoren uw WiFi signaal verzwakken. Bovendien bepalen we met de Site Survey waar access points geplaatst moeten worden. Zo kan u profiteren van snelle WiFi. 

De Site Survey gebeurt op basis van grondplannen van uw organisatie. De structuur van magazijnen of productiehallen heeft namelijk een grote invloed op de kwaliteit van WiFi. Dus hoe accurater de grondplannen qua structuur en schaal, hoe beter het predictief resultaat en hoe gedetailleerder het WiFi-design.

Maar het is geen eenvoudige taak om de structuur van complexe omgevingen in kaart te brengen. Dit kan leiden tot slechte grondplannen, die op hun beurt resulteren in een onnauwkeurige Site Survey. Dit maakt het bijna onmogelijk om accuraat te werken en verhoogt de kans op fouten in het verdere implementatieproces. Het uiteindelijke resultaat? Een zwak WiFi-signaal.

Daarnaast hebben we tijdens het WiFi design-proces nood aan exacte informatie over de structuur van het magazijn. Op basis van enkel het grondplan weten we niet hoe hoog elk rek of elke machine exact is. Dit kan leiden tot het vermoeilijken van de structurele werken zoals het ophangen van de access points en de antennes.

Hier komt de 3D scan in het spel. 

Hoe werkt de 3D scan?

Om de structuur van complexe omgevingen in kaart te brengen zetten we de 3D scan in van Leica BLK2GO

Deze innovatieve tool zorgt ervoor dat we nauwkeurige grondplannen en beelden kunnen maken. Op die manier kunnen we naast de grond ook een doorsnede nemen van de balken aan het plafond. Zo kunnen we bepalen waar antennes geplaatst kunnen worden.

Neem een kijkje naar onderstaande afbeeldingen. Afbeelding 1 toont het grondplan dat werd afgeleverd door de klant. Afbeelding 2 is het grondplan dat we hebben gecreëerd met de mobiele 3D-scanner on-site bij diezelfde klant. 

Afbeelding 1: origineel grondplan magazijn aangeleverd door klant
Afbeelding 2: grondplan magazijn gecreëerd met de mobiele 3D scan

De afbeeldingen spreken boekdelen. Afbeelding 2 brengt de volledige structuur in kaart. Elk rek, elke machine, elke balk en elke paal staan hier naadloos op afgebeeld.

Neem nu een kijkje naar onderstaand filmpje dat het resultaat van de 3D scan toont: 3D beelden van de structuur van een magazijn.

Dankzij de informatie van zowel het grondplan (2D view) en de 3D view van het magazijn, kunnen wij aan de slag om uw organisatie van kwalitatieve WiFi te voorzien.

Met de beelden van de 3D scan kunnen we op elk gegeven moment opnieuw door het magazijn wandelen. Dit vereenvoudigt enerzijds de opmaak van het WiFi-design, en vergemakkelijkt anderzijds het bepalen van de facilitaire werken zoals het ophangen van de access points en de antennes. 

Betere WiFi in uw magazijn of productiehal?

Kampt u met WiFi-problemen in uw magazijn? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Posted in ,

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post