Alle leslokalen HOGENT voorzien van CO2-meter: “Ventilatie is een blijver”

De HOGENT voorziet dit academiejaar alle les – en vergaderlokalen van CO2 meettoestellen om zo de lessen zo veilig en comfortabel mogelijk te laten verlopen. “Goede ventilatie en luchtkwaliteit zijn essentieel als je de verspreiding van ziektekiemen wil indijken”, zegt preventieadviseur bij de HOGENT Siegfried Struyvelt.

In coronatijd is de luchtkwaliteit een enorme parameter geworden voor de berekening van de capaciteit van een ruimte. Hoe kun je nu weten of een ruimte voldoende gelucht is na bijvoorbeeld 30 minuten. Hoe efficiënt is de airflow van een ventilatiesysteem?

Kappa Data ontwikkelde in samenwerking met Complit Networks een kant en klare oplossing om de luchtkwaliteit te beheren, inclusief de mogelijkheid om diezelfde investering in de toekomst te blijven gebruiken in post-coronatijden.

De hogeschool Gent werkt al sinds januari van dit jaar met deze CO²-meettoestellen. Zo installeerde de HOGENT al in 70 leslokalen zo’n toestel dat naast CO² ook luchtvochtigheid en temperatuur meet. Ondertussen zijn daar al vijftig extra meettoestellen bij gekomen. “De pandemie heeft het belang ervan extra in de verf gezet, terwijl daar in het verleden niet altijd voldoende aandacht aan besteed werd”, schetst Siegfried Struyvelt.

Intussen is het zeer duidelijk dat ventilatie en luchtkwaliteit niet alleen een rol spelen voor mogelijke besmettingen, maar ook een impact hebben op leerprestaties, de aandachtscurve en het algemeen welbevinden van de studenten en docenten. Luchtkwaliteit past in die bredere benadering van onderwijsinfrastructuur.”

Lees meer over deze kant en klare oplossing welke HOGENT in gebruik heeft genomen in dit nieuwsartikel. Meer weten over de inzet van de CO²-meettoestellen in jouw school, klik hier.

Complit Networks voorziet HOGENT van CO2 meettoestellen
Posted in ,

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post