Complit Networks voorziet VZW Compostela van 100% dekkende WiFi

Woonzorgcentrum Compostela geniet van uitstekende WiFi dankzij Complit Networks

VZW Compostela bestaat uit 6 woonzorgcentra en 1 groep van assistentiewoningen in de provincie Antwerpen. Als zelfstandig wonen te moeilijk wordt of de thuis- en mantelzorg ontoereikend wordt, biedt VZW Compostela een warme en comfortabele vervangende thuis, gecombineerd met een uitgebreide en professionele zorg- en dienstverlening.

VZW Compostela maakt deel uit van het WoonZorgCollectief, een samenwerkingsverband tussen tien voorzieningen in de provincie Antwerpen.

Digitalisering voor VZW Compostela

VZW Compostela wilde graag voorzien worden van WiFi in 5 van hun verschillende woonzorgcentra zodat medewerkers, bewoners en bezoekers hiervan gebruik kunnen maken.

In een zorginstelling is het belangrijk dat er op een vlotte en veilige manier verbinding gemaakt kan worden met het WiFi-netwerk.

WiFi in zorginstellingen is niet meer weg te denken en ook VZW Compostela wil meegaan in deze digitalisering. Een van de belangrijkste redenen om WiFi in de zorginstellingen te implementeren, is voor de ondersteuning van het gebruik van elektronische zorgdossiers. Dit stelt de zorgverleners van VZW Compostela in staat om belangrijke bewonersinformatie te raadplegen en bij te werken op tablets en laptops, waardoor de kwaliteit en efficiëntie van de zorg nog meer verbeterd wordt.

Ook bewoners in zorginstellingen vertrouwen vaak op WiFi voor hun communicatienoden. Veel bewoners kunnen het woonzorgcentrum niet verlaten waardoor communicatie met geliefden voor een deel wegvalt. WiFi vangt dit probleem deels op en maakt het mogelijk dat bewoners met hun geliefden, familie en vrienden kunnen bellen, videochatten en zich kunnen entertainen. Dit doet het emotionele welzijn van de bewoners sterk toenemen.

Hoe Complit Networks aan de slag ging van a-z

Het aanbieden van WiFi in zorginstellingen vereist dat aspecten zoals security en gebruiksgemak behandeld worden om veilig en snel te kunnen surfen. Voor de installatie werd er een site survey uitgevoerd.

We zijn allereerst van start gegaan met een kick-off meeting waarbij Complit de wensen van Compostela in kaart bracht.

Met onze site survey software Ekahau, een Spectrum Analyser en een App-On-A-Stick brachten we vervolgens de attenuatie van de muren, eventuele storingsbronnen en de doorstraling naar de verschillende verdiepingen in kaart voor elk van de woonzorgcentra.

Na een site survey op elke site van VZW Compostela werd een duidelijk en uitgebreid rapport voorzien waarin op basis van de plattegrond van de sites een implementatie van de access points werd voorgesteld. Zo konden we het correct aantal en de perfecte locatie van de access points kiezen om de beste snelheid en stabiliteit van het WiFi- netwerk in de woonzorgcentra te garanderen.

Na de implementatie van de WiFi- oplossing voerden we een nieuwe meting uit ter validatie. Zo keken we na of de reële situatie en gestelde doelen overeenstemden met deze van de ontwerpfase. “We mogen wel stellen dat dit een WiFi-project was volgens de regels van de kunst en we Compostela van a tot z ontzorgd hebben”, aldus Jonas Dekkers van Complit Networks.

“Simpel, voor een complete WiFi-oplossing die van a tot z klopt, moet je bij Complit Networks zijn.”

Joeri Vandenberghe, System Administrator Compostela

Uitstekende WiFi zorgt voor een beter welzijn van bewoners en vlottere begeleiding van medewerkers

Aan de hand van onze site survey werd het correcte aantal access points bepaald dat resulteerde in 100% dekkende WiFi en ook 100% tevreden medewerkers, bewoners en bezoekers van VZW Compostela. We zijn blij dat we met onze service de dagelijkse activiteiten van de medewerkers én bewoners tot een hoger niveau getild hebben!

Graag meer info of nood aan een vrijblijvend gesprek met één van onze specialisten? Contacteer ons gerust!

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post