Ontdek de revolutionaire features van Mist Systems en zijn oplossingen in de praktijk

Ontdek de revolutionaire features van Mist Systems en zijn oplossingen in de praktijk

Mist Systems is al lang niet meer the new kid on the block die zich moet bewijzen. In 2021 werd Mist Systems onderdeel van Juniper Networks, de innovatieve leverancier van high-end routing, switching en security oplossingen. Sinds 2022 is Complit Networks ook Select Partner van Mist Systems.

Maar wat maakt Mist Systems nu het wonderlijke merk waar ook wij, Complit Networks, ons hart aan verloren hebben?

Mist Systems in een notendop

Mist Systems is een revolutionaire speler op de WiFi markt. Een echte pionier in Cloud-beheerde draadloze netwerken, mogelijk gemaakt door Artificial Intelligence (AI). Mist Systems biedt een AI-gestuurd draadloos platform dat WiFi meer voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar maakt.

Met hun virtuele assistent Marvis, vereenvoudigt de netwerkindustrie het draadloos oplossen van problemen en biedt het een ongezien inzicht in het gedrag van klanten en netwerken. Proactief en revolutionair!

Voordelen Mist Systems

Mist Systems heeft heel wat unieke features aan boord waarmee ze zich onderscheiden van andere spelers op de markt:

1. Uitgebreide Troubleshooting
In real time wordt het netwerk op meer dan 100 punten gecontroleerd en kan u hier SLA’s op definiëren. Met één klik wordt de oorzaak van een probleem achterhaald.

2. Indoor Location
Door middel van ingebouwde virtuele BLE beacons kunnen accurate locatiebepalingen gedaan worden. De voordelen? Denk aan Wayfinding, proximity marketing,…

3. Virtuele BLE Beacons
Door gebruik te maken van virtuele BLE beacons heeft u een nauwkeurigheid van 1-3 meter voor location-based services. De beacons kunnen erg flexibel geplaatst worden en verplaatst worden op een grondplan. Het vervangen van batterijen? Daar heb je geen last meer van.

4. Cloud Managed
Mist Systems is erg eenvoudig te beheren en te monitoren in de cloud. Het kan 100% schaalbaar worden opgebouwd.

5. 100% open API’s
Bij Mist Systems kan je eenvoudig data exporteren, systeemwijzigingen uitvoeren of dynamische meldingen inschakelen.

6. Connectie met Wiflex-oplossing
Een extra voordeel van Mist Systems? Het kan perfect gelinkt worden met onze Wiflex-oplossing. Een WiFi-integratie kan zeer tijdrovend en complex zijn. Het aanmaken van een nieuw account met unieke rechten voor elke medewerker…dat kan makkelijker! Met Wiflex geeft u uw medewerkers eenvoudig toegang tot de WiFi-omgeving zonder dat er radius server of certificaten nodig zijn. Kosteneffectief, eenvoudig en…veilig! Ontdek alle voordelen van onze cloud-based WiFi-oplossing.

Use cases

Mist Systems brengt ongelooflijke voordelen met zich mee. Maar hoe kan je deze nu het beste inzetten? Aan de hand van twee use cases brengen we het belang van enkele features in de praktijk.

Locatiebepaling en luchthavens

Duizenden mensen vertrekken elke dag met het vliegtuig op (zaken)reis. Alvorens in te checken, dwalen de reizigers nog wat rond om de tijd sneller te laten gaan. Hoe voordelig zou het niet zijn om te weten waar mensen halt houden om zo de ervaring van reizigers en de organisatie van de luchthaven te verbeteren?

Kan dat dan niet puur op basis van WiFi-tracking? Zeker en vast, maar het kan nog nauwkeuriger dankzij de locatiebepaling van Mist Systems. Dankzij de bluetooth binnenin de access points kan je data meten met een nauwkeurigheid van 1-3 meter, een heel pak accurater dan wanneer je puur op WiFi-data afgaat (slechts een nauwkeurigheid van 8 meter).

Denk aan alle deuren die opengaan met deze nauwkeurige data: het vermijden van lange wachtrijen, het verwittigen van reizigers als er vertragingen zijn, handelaars die kortingen kunnen aanbieden,…

Virtuele BLE beacons en musea

Met de Virtuele BLE beacons van Mist Systems kan je de museumbeleving van je bezoekers nog meer verbeteren. Een beacon is een klein kastje dat via draadloze technologie smartphones en tablets kan detecteren en de juiste plaats van deze devices nauwkeurig kan bepalen binnen een bepaalde ruimte.

Met deze toepassing is Mist Systems een echte visionair. Bij andere merken moet elke beacon op de muur geplakt worden en werkt het op batterijen. De virtuele beacons van Mist Systems kunnen via de web interface of  via API’s geplaatst worden. Zeg dus maar vaarwel tegen het ongemak van batterijen.

Met de Virtuele beacon is het mogelijk om on-demand interactieve media te sturen op basis van kunstwerken in de nabijheid van de bezoeker, bezoekers beleven meer vrijheid tijdens hun audio-tour, de interactieve kaart kan helpen bij het plannen van een gepersonaliseerde tour, je kan meten welke kunstwerken bij de favorieten horen aan de hand van de ‘verblijftijd’ van de bezoeker bij dit kunstwerk,… De mogelijkheden zijn eindeloos!

Aan de slag met Mist Systems

De combinatie van onze jarenlange WiFi-ervaring en de revolutionaire oplossing van Mist Systems is een perfecte match. Meer weten over de mogelijkheden die Mist Systems jouw organisatie kan bieden? Neem contact met ons op.  

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post