Het obstakel tussen productiviteit en uw magazijnmedewerkers: WiFi

Het obstakel tussen productiviteit en uw magazijnmedewerkers: WiFi

Goed werkende WiFi is key binnen magazijnen.

Denk aan de barcodescanners die gebruikt worden om orders door te geven en te picken, de communicatie tussen de medewerkers of het makkelijk nakijken van het voorraadsysteem. Stuk voor stuk handelingen waarbij u wilt voorkomen dat er storingen opduiken nadat er wordt overgeschakeld van het ene netwerk naar het andere.

De voordelen van een goed en veilig WiFi-netwerk zijn groot, dus wees niet tevreden met een slechte verbinding.

De voordelen van goed werkende WiFi

WiFi doet magazijnen draaien en is dus absoluut geen overbodige luxe. Goed werkende, snelle WiFi zorgt voor:

  • Minder storingen tijdens het logistieke proces, waardoor het werk efficiënter kan verlopen.
  • Verhoogde productiviteit: medewerkers kunnen sneller werken doordat allerlei online handelingen sneller gaan, mits dat er een goede WiFi-verbinding is. Wist u dat 60% van IT en Operationele decision makers de productiviteit van medewerkers als grootste uitdaging ziet? (KMO insider)
  • Minder verloop van personeel: niets zo frustrerend als WiFi die gebrekkig werkt. Medewerkers zijn meer tevreden bij een werkgever met een goede en snelle WiFi-oplossing
  • Minder kosten: met een op maat gemaakte WiFi-strategie voor uw magazijn weet u perfect hoeveel kwalitatieve access points er opgehangen moeten worden en met welke antennes u moet werken. Resultaat? Een geoptimaliseerd WiFi-netwerk zonder bijkomende kosten.

Nooit meer slechte verbinding in uw magazijn

Om alle storingen zo goed mogelijk in kaart te brengen en voorkomen, en om optimaal gebruik te maken van uw resources zijn de juiste tools, kennis én ervaring vereist. We geven graag 3 veelvoorkomende uitdagingen weer die makkelijk opgelost kunnen worden.

1. De veranderlijke omgeving van magazijnen
De stock en structuren van de magazijnomgeving veranderen voortdurend. Dit maakt een pragmatische aanpak naar een gezonde RF Continuïteit complex. Access points worden out-of-the box gemonteerd zonder verdere fine-tuning van de RF configuratie en er wordt gebruik gemaakt van RRM, een technologische oplossing die zorgt voor automatische toewijzing van de TxPowers en kanalen van access points. Resultaat? Coverage issues en roaming problemen.

Oplossing: Indien RRM wordt toegepast, waarbij het zendvermogen en de kanalen automatisch wordt toegewezen op basis van de RF situatie, is het belangrijk dat de toekenningswaarden worden geconfigureerd en dat de omgeving regelmatig gevalideerd wordt. Indien de validaties aantonen dat de automatische toewijzing niet optimaal gebeurd, werk dan met fixed kanalen en output powers.

2. Slechte kwaliteit van het WiFi signaal

Het gebruik van foutieve antennes of verkeerde plaatsing van de antennes zorgt voor een slecht WiFi signaal. Hierdoor krijg je onvoldoende dekking, te hoge TxPowers en te veel Co Channel Interferentie (wanneer 2 of meer apparaten op hetzelfde frequentiekanaal werken). Een foutieve antennekeuze leidt bovendien ook tot een hogere kost en een zwakkere ROI.

Oplossing: Herbekijk de antenne-strategie en maak de juiste antennekeuze. Gebruik een andere antenne tussen de hoge rekken dan in een open stapelplaats. Weeg directionele en omnidirectionele antennes tegen elkaar af.

3. Storingsbronnen die zorgen voor slechte WiFi
Een magazijn is voorzien van verschillende apparaten die gebruik maken van een draadloze technologie. Aangezien het WiFi spectrum een unlicensed spectrum is, zullen ook de apparaten hier gebruik van maken, zonder toestemming te vragen. WiFi devices gebruiken enkel het spectrum wanneer deze volledig vrij is. Zolang het spectrum bezet is, zullen de WiFi apparaten niets verzenden.

Oplossing: Een spectrumanalyse die alle stoorzenders opspoort en in kaart brengt. Wanneer de storing zich bevindt in hetzelfde spectrum als deze waarvan de WiFi-omgeving gebruik wil maken, dan moet deze strategisch behandeling worden.

Veelvoorkomende WiFi-uitdagingen in magazijnen en hun oplossing

WiFi wordt als verbindingstechnologie gebruikt om kritische processen uit te voeren binnen het magazijn en speelt een absolute sleutelrol in vlot werkende logistieke processen.

WiFi in magazijnen is echt specialistenwerk. Er zijn zoveel uitdagingen waar er rekening mee moet gehouden worden, wat het niet altijd vanzelfsprekend maakt om een goede WiFi-omgeving te bouwen. 

Om u hierbij te helpen, sommen wij graag de 16 meest voorkomende WiFi uitdagingen en bijhorende oplossingen voor u op in onze gratis e-guide.

Download de e-guide hier of neem contact met ons op om de uitdagingen in uw magazijn verder met ons te bespreken.

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post