Waarom een validatie survey een must is na WiFi implementatie

Waarom een validatie survey een must is na WiFi implementatie

Na de WiFi site survey en implementatie van het WiFi design is uw WiFi ready to go! Of toch niet? Mogelijks werkt uw WiFi netwerk toch nog niet naar behoren. Wat is er mis gelopen? Iets met het design? Of iets met de implementatie? Hebt u al eens gehoord van de WiFi validatie survey?

De WiFi validatie survey is een noodzakelijke controle van het WiFi netwerk om uw ROI (Return of investment) te verzekeren en een juist design en implementatie te valideren. Lees in onderstaande blogpost wat het is, wat het verschil is met een site survey en waarom het een must is voor een kwalitatief WiFi netwerk zonder bijkomende kopzorgen én kosten.

Wat is een validatie survey?

Een WiFi validatie survey is de laatste check van het WiFi netwerk, na het implementeren van het WiFi design op basis van de WiFi site survey. Met andere woorden, met de WiFi validatie survey controleert de WiFi expert of de WiFi werkt zoals hij/zij het design bedacht en geïmplementeerd heeft.

Een WiFi validatie survey is een echte must in het WiFi proces. Zonder deze validatie zult u gegarandeerd nog op problemen botsen, die alleen maar opgelost kunnen worden met de gegevens die de validatie survey ons geeft. Het is een noodzaak om het WiFi netwerk te durven testen op zijn kunnen, het WiFi design uit te dagen op zijn beperkingen. Enkel en alleen om de WiFi werking nog te versterken en ervoor te zorgen dat u verlost bent van toekomstige WiFi kopzorgen zoals te weinig dekking, te veel kanaal overlap, te veel interferentie,…

Wat is het verschil tussen een WiFi site survey en een WiFi validatie survey?

Een WiFi site survey is breder bekend. Een site survey wordt steeds uitgevoerd alvorens dat een nieuwe WiFi strategie wordt geïmplementeerd. Met de site survey wordt de WiFi omgeving in kaart gebracht. Er wordt informatie verzameld om de strategie verder vorm te geven. Graag wat meer weten over de WiFi site survey? Klik hier

Na de site survey, vindt de implementatie van het WiFi design plaats. Het exact bepaalde aantal access points wordt geïnstalleerd, de antennes worden geplaatst, config (power levels, kanalen,…)… Alles wordt geïmplementeerd zoals het werd bedacht. Resultaat? Een werkend, kwalitatief WiFi netwerk. Of toch niet?

De WiFi validatie survey vormt dus de laatste check-up. We bekijken of de WiFi effectief werkt zoals we hem bedacht hebben. We bekijken of we zaken moeten finetunen. Denk aan een extra antenne bijplaatsen/verwijderen, aanpassing aan de kanalen, power levels aanpassen,…. We toetsen als het ware het WiFi netwerk op tekortkomingen en verbeterpunten. Een stap die veel WiFi integrators overslaan. Jammer, want het is een absolute must voor uw ROI. WiFi kost heel wat, dat is geen geheim. Maar u krijgt pas waar voor uw geld als de WiFi validatie survey is gebeurd. Anders loopt u vroeg of laat tegen beperkingen aan. En dat is wat we voorkomen met de validatie survey.

Waarom een WiFi validatie survey uitvoeren?

Maar als er een site survey is uitgevoerd en op basis daarvan een WiFi design werd bedacht en uitgetekend, waarom hebben we dan nog een validatie survey nodig? Zijn dit geen onnodige kosten voor een bedrijf? 

Absoluut niet. We doen een site survey en verzamelen zo ongelooflijk veel informatie over het WiFi netwerk. Op basis van die informatie werken we een strategie uit met het oog op een kwalitatief, werkend WiFi netwerk. En die strategie implementeren we dan ook zodat u effectief kan genieten van het WiFi netwerk. Maar… pas wanneer er effectief met het WiFi netwerk gewerkt wordt, kunnen we de laatste foutjes en tekortkomingen eruit werken. We zien bij erg veel bedrijven, bij wie de WiFi validatie survey niet is gebeurd, dat ze vroeg of laat steeds komen aankloppen met WiFi problemen. En die zijn te voorkomen, mét de WiFi validatie survey. 

Is het dan een onnodige extra kost? Neen. Het is niet onnodig, aangezien we met deze extra, finale check bekijken welke validatiepunten we er nog moeten uitwerken en wat we nog moeten bijschaven. Het vormt dus geen extra kost. Bij Complit Networks zit deze WiFi validatie survey steeds in de prijs. 


Zit u met WiFi kopzorgen die snel zorg verdienen? Neem contact met ons op. Samen kijken we wat er speelt binnen uw WiFi netwerk met een validatie survey en gaan we aan de slag.

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post