5 tips voor een betrouwbare WiFi omgeving in jouw zorginstelling

5 tips voor een betrouwbare WiFi omgeving in jouw zorginstelling

Digitalisering is niet meer weg te denken en ook de zorgsector ontsnapt er niet aan. We zien steeds dat de wensen en verwachtingen van (toekomstige) bewoners en medewerkers toenemen. Hoe ver sta je in jouw zorginstelling?

Denk maar aan digitale platforms voor medische samenwerking, sociale interactie met familie en vrienden en educatief entertainment zoals Netflix.

Maar hoe kan jij voldoen aan deze sterk toenemende technologische vraag als zorginstelling? Door een goed werkend, veilig WiFi netwerk te bouwen!

En hoe doe je dat nu op een eenvoudige, efficiënte manier? Wij geven je graag 5 tips die je helpen bij het ontwikkelen van een betrouwbare omgeving voor jouw zorginstelling. 

1. Bepaal de primaire use case
Waarvoor gaat de WiFi gebruikt worden? De reden tot gebruik van WiFi zal de doorslag geven tot het creëren van het WiFi design, wat voor een optimaal resultaat zorgt binnen de verwachtingen en het mogelijke.

2. Zeg vaarwel tegen oude apparaten
Meerdere apparaten worden dagelijks ingezet voor communicatie, interactie en werking. Dit heeft op zijn beurt het gevolg dat steeds meer toestellen gebruik maken van één WiFi netwerk wat ervoor kan zorgen dat het netwerk niet optimaal (lees: traag) werkt. Zorg er daarom voor dat oude apparaten standaard geen verbinding kunnen maken met het netwerk. 

3. Het plaatsen van de access points
Een access point is een onmisbaar deel in je WiFi design. Het zendt het WiFi signaal uit dat zich verspreidt in een bepaald patroon. De plaatsing is dan natuurlijk key voor een optimale werking. Akkoord, erg mooi om naar te kijken zijn ze niet. Maar het verstoppen van de access points in een kast of op de gangen zorgt voor een spreekwoordelijke ramp bij de werking ervan. 

4. Room Area Networks
Met een Room Area Network zorg je ervoor dat elke bewoner toegang heeft tot een “eigen” netwerk in zijn of haar kamer. Het zorgt er niet alleen voor dat elke bewoner zich eenvoudig met verschillende apparaten kan verbinden met een eigen WiFi omgeving. Het zorgt ook voor security en privacy van de bewoner. Het voorkomt dat mensen rondom gebruikmaken van hetzelfde netwerk.

5. Laat je niet verblinden door loze beloftes
Binnen onze sector worden verschillende uitspraken gemaakt rond access points. Laat je niets wijsmaken. Neem de tijd om jezelf goed te informeren en de juiste beslissing te maken voor jouw zorginstelling. Zoals hierboven aangehaald is een betrouwbaar WiFi netwerk het antwoord op de toenemende vraag binnen de sector. Hier wil je dus niet de foute beslissing maken.

Benieuwd naar meer tips hoe je kan voldoen aan de groeiende vraag in de zorgsector? Download dan onze WiFi Kickstart Gids voor de Zorg of neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Heeft uw WiFi project onze expertise nodig?

Neem contact met ons op

Related Post